april 24, 2023

V Rogaški načrtujejo Areno Janina

Informacijska točka in prireditveni prostor

Občina Rogaška Slatina želi pod Janino zgraditi Areno Janina. Upa, da bo uspešna na razpisu gospodarskega mnistrstva.

Projekcija predvidene Arene Janina pod smučiščem Janina. (Foto: Občina Rogaška Slatina)

Občina Rogaška Slatina bo skušala za projekt, ki je ocenjen na 875.000 evrov, pridobiti 350.000 evrov sofinanciranja gospodarskega ministrstva, prijavila se je na javni razpis za sofinanciranje vlaganj v javno in skupno turistično infrastrukturo in naravne znamenitosti v turističnih destinacijah.

»Z načrtovano izvedbo projekta Arena Janina nameravamo urediti območje pod Janino s ciljem, da v sozvočju z naravo postane prijeten prostor za izvajanje športnih in prireditvenih aktivnosti v vseh letnih časih,« razlagajo na občini. Na sedanjem neurejenem parkirišču je predvidena gradnja pritličnega objekta, velikega 388 kvadratnih metrov, kjer bodo točka za informiranje in izposojo rekvizitov, nadkrit odprti oder, prostor za upravljavce in goste med prireditvami ter skladišča in javne sanitarije. Župan Branko Kidrič o ideji razlaga:


Središče Arene Janina bo odprt pokrit oder. (Foto: Občina Rogaška Slatina)

Željo imeti v kraju prizorišče za večje prireditve ima, kot pravi Kidrič, tudi Mladinski svet Rogaška Slatina, ki pod Janino organizira večdnevni festival Fertik, novih prostorov pa bodo, kot pravi, veseli tudi smučarji:

Če bodo na razpisu uspeli, bi lahko Areno Janina gradili v letih 2024 in 2025. (AD)