februar 23, 2023

V Rogaški Slatini z marcem dražji vrtec

S prvim marcem se bodo podražili programi Vrtca Rogaška Slatina, in sicer za okoli 12 odstotkov. Svetniki so nove cene potrdili na včerajšnji seji.

Ob vsesplošni draginji številne občine dražijo programe vrtcev. (Foto: arhiv Vrtec Rogaška Slatina/Štajerski val)

Številne občine v teh mesecih dražijo vrtčevske programe, kar je posledica povišanja stroškov dela v vrtcu, predvsem plač, prav tako pa vse višjih cen energentov in živil, pa tudi stroškov materiala in storitev. Povišanje cen občutijo starši in občine, ki so plačniki vrtcev. Župan občine Rogaška Slatina Branko Kidrič je pri tem kritičen do države:

Ekonomske cene programov za vsa tri starostna obdobja bodo v Vrtcu Rogaška Slatina z marcem višje za 12 odstotkov. V skupinah z najmlajšimi otroki se bo cena na primer dvignila za slabih 70 evrov – na 622 evrov, v oddelkih otrok med četrtim in šestim letom pa za okoli 50 evrov – na 476 evrov. Ob tem spomnimo, da starši ne plačajo celotne cene, pač pa le del – odvisno od razreda, v katerega so uvrščeni. Preostanek plača občina, slatinska bo morala letno zagotovitit predvidoma dodatnih več kot 185.000 evrov. (AD)