Tudi v Rogatcu razgledni stolp

22.03.2019

Razgledišče bo na točki, označeni z rumenim trikotnikom, z njega bo lep razgled na trško jedro Rogatca, vabilo pa bo tudi jadralce. (Foto: Muzej na prostem Rogatec)

V Muzeju na prostem Rogatec bodo letos uredili sprehajalno pot s približno sedem metrov visokim razglediščem, s katerega bo lep razgled na Rogatec in okolico. Z vrha razgledne točke boste lahko poleteli tudi z jadralnim padalom.

Do razgledališča po novi sprehajalni poti
Občina Rogatec si vseskozi prizadeva za popestritev turistične ponudbe in nadgradnjo turističnih vsebin. Na širšem območju Muzeja na prostem Rogatec nameravajo v sodelovanju s partnerji še letos urediti novo sprehajalno pot z razglediščem, ki bo stalo na vrhu hriba nad terasami in kamnarsko bajto, napoveduje direktor Zavoda za turizem, kulturo in razvoj Rogatec Vili Bukšek:Ob poti bodo postavili leseno preprosto ograjo, kot zaščito med sprehajalci in konji na paši. Dostop do razgledišča bo možen tudi izven Muzeja na prostem.

Takšen bo stolp nad Rogatcem. (Foto: Občina Rogatec)

Z vrha hriba s padalom
Na vrhu razgledne točke se kot dodatna turistična ponudba obeta jadralno padalstvo. V sodelovanju z domačim jadralnim padalnim klubom bodo namreč po besedah Bukška v muzeju organizirali prikaze jadralnih poletov:

Jadralnici naj bi pristajali v neposredni bližini Muzeja na prostem ali v jahališču Konjeniškega centra Strmol. Za novosti je rogaška občina zagotovila okoli 50 tisoč evrov, upajo, da bodo del denarja pridobili tudi iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. (SP)
Štajerski val v sliki