januar 31, 2022

V Rogatcu naložbe za mlade in starejše

V 5,1 milijonov evrov vrednem občinskem proračunu občina Rogatec več kot polovico denarja namenja za investicijska vlaganja. Največji finančni zalogaj bo izgradnja novega doma upokojencev, obetajo se nov vrtec in kolesarske steze, prizadevajo pa si tudi za hitrejše prometne povezave z mestnimi središči.

Občina Rogatec si želi hitrejše cestne in železniške povezave z mestnimi središči, je ob vladnem obisku Bistrice ob Sotli prejšnji teden opozoril župan Martin Mikolič. (Radio Štajerski val)

Letos novi vrtec, prihodje leto še dom starejših
Ob zvišanju povprečnine občinam ter pridobljenem državnem in evropskem denarju za financiranje javne infrastrukture je pred občino Rogatec po navedbah župana Martina Mikoliča naložbeno zelo ambiciozno leto. V polnem teku je namreč izgradnja novega 6-oddelčnega vrtca, v sodelovanju z državo bodo vlagali v cestno in komunalno infrastrukturo ter izgradnjo novih kolesarskih poti, še posebej pa se veselijo izgradnje težko pričakovanega doma starejših občanov. Dom za 35 starejših, ki bo deloval kot dislocirana enota Doma upokojencev Šmarje pri Jelšah, je trenutno v fazi izbora izvajalca del in bo pomemben korak v skrbi za starejše, razlaga župan Mikolič:


V Rogatcu bodo v sodelovanju z ministrstvom za infrastrukturo nadaljevali tudi prizadevanja za ureditev rogaške obvoznice, želijo pa si tudi vzpostavitve boljših, predvsem pa hitrejših cestnih in železniških povezav Rogatca ter širšega Obsotelja in Kozjanskega z avtocesto in mestnimi središči. Podrobneje o prihodnjih izzivih in načrtih občine Rogatec prisluhnite županu Martinu Mikoliču na spodnji povezavi v pogovoru s Snežano Prebil.