januar 19, 2024

Šentjur Jug - 3: odprta priložnost za industrijski razvoj

V Šentjurju so končali zadnjo, tretjo etapo komunalnega urejanja industrijske cone Šentjur Jug. Z eno največjih naložb občine v zadnjih letih je južni del mesta Šentjur dobil popolnoma urejen prostor za industrijsko gradnjo, na vidiku so že tudi prve naložbe.

Industrijska cona Šentjur Jug 3 obsega preko 50 hektarjev. Na današnjem odprtju so pričakovali pristojnega ministra Aleksandra Jevška, a je obstal na poti. (Foto: Štajerski val)

Celotna naložba je vredna 3,86 milijona evrov, Občina Šentjur je iz naslova Dogovora za razvoj Savinjske regije prejela 3,53 milijona evropskih in državnih sredstev, preostanek je zagotovila iz občinskega proračuna. Kaj so uredili, našteva župan Marko Diaci:

Krožišče na vzhodni strani industrijske cone ima en slepi izvoz, ki bo v prihodnosti služil kot priključek na dolgo pričakovano navezovalno cesto. A jasne časovnice zanjo še vedno ni, pravi Diaci in dodaja:

Projekt Šentjur Jug - 3 je zadnji korak ureditve te industrijske cone. Njeni zametki sicer segajo v 70. in 80. leta prejšnjega stoletja, občina pa jo je nazadnje opremljala v letih 2011 in 2012. Kot pravi Diaci, je večina zemljišč že prodanih, župan pa že napoveduje tudi širitev Alposovega obrata cevarne. (ViP)

Galerija slik