marec 1, 2022

V Slovenski Bistrici nastaja upravno središče

V Slovenski Bistrici na Vošnjakovi ulici bo letos zaživelo upravno središče. V novi stavbi bodo stranke lahko opravile vse upravne storitve, ki jih zdaj urejajo na treh različnih lokacijah. V upravno središče se bodo preselile upravna enota in nekatere občinske službe.

Občani bodo lahko v upravnem središču vse upravne storitve opravili pod eno streho, s čimer želijo na občini poskrbeti za boljšo uporabniško izkušnjo. (Foto: Občina Slovenska Bistrica)

Velika pridobitev za stranke in zaposlene
Občina Slovenska Bistrica zaključuje prenovo stare šole na Vošnjakovi ulici v Slovenski Bistrici, kjer bo predvidema septembra zaživelo upravno središče. Na novi lokalciji bodo lahko občani vse upravne storitve opravili na enem mestu. Po navedbah župana občine Slovenska Bistrica Ivana Žagarja je okoli milijon 800 tisoč evrov vredna obnova objekta v zaključni fazi, končana bo marca ali aprila, nato bodo sledili postopki, ki jih mora ob selitvi opraviti Upravna enota Slovenska Bistrica. Načelnik enote Emil Trontelj pojasnjuje, da je vselitev upravne enote v prostore upravnega središča predvidena septembra:

Selitev v novo upravno središče, za ureditev katerega bo moralo ministrstvo za javno upravo po dosedanjih ocenah zagotoviti okoli 90 tisoč evrov, bo po navedbah Trontelja dobrodošla iz več razlogov. „Poslujemo na treh različnih lokalcijah, v treh različnih objektih, kar težko omogoča optimirati procese poslovanja, povzroča pa tudi nejevoljo pri občanih in občankah. Hkrati pa je treba poudariti, da vnobeni od naših obstoječih stavb ni urejen dostop za invalide oz. gibalno ovirane osebe.“ razlaga Trontelj in dodaja, da bodo novi prostori velika pridobitev za stranke in zaposlene.

Po navedbah župana Ivana Žagarja se bodo v upravno središče v Slovenski Bistrici poleg tamkajšnje upravne enote kasneje preselile tudi nekatere občinske službe, razmišljajo pa tudi o preselitvi geodetske uprave. (SP)