julij 12, 2022

V Vonarju naravni bazen, igrišča in hišice

Občina Podčetrtek bo v prihodnjih letih v Vonarju uredila turistično rekreacijski center. Med drugim so v načrtu igrišče za šport in otroke, hišice z namestitvenimi kapacitetami, manjši naravni bazen ter večji center z restavracijo, TIC-em in prireditvenim prostorom. Naložba je ocenjena na približno 5 milijonov evrov.

Občina Podčetrtek načrtuje urediti približno štiri hektarje velik turistično rekreacijski center Vonarje. (Foto: idejna zasnova občine Podčetrtek)

Štirje hektari za turistično dejavnost
Občina Podčetrtek nadaljuje prizadevanja za ureditev turistične infrastrukture v Vonarju. Na občini še vedno upajo na zeleno luč pristojnih državnih služb za oživitev Vonarskega jezera, ki so, kot smo že poročali TUKAJ, po opravljeni študiji sklenili, da območje nekdanjega jezera ni primerno za ponovno ojezeritev. Hkrati pa vodijo aktivnosti za ureditev Turistično rekreacijskega centra (TRC) Vonarje. Projekt, za katerega je že izdelana idejna zasnova, je trenutno v fazi pridobivanja gradbenega dovoljenja, sledilo bo iskanje finančnih virov, razlaga župan Podčetrtka Peter Misja.


Misja verjame, da bodo denar, ki bo za tovrstne naložbe na voljo na evropskih razpisih, uspeli tudi uspešno počrpati. In kaj konkretno načrtujejo v Vonarju?

Turistično rekreacijski center v Vonarju bo objekt, kakršnega v občini Podčetrtek še nimajo, pravi Misja in dodaja, da hkrati še vedno upajo na oživitev Vonarskega jezera oz. ureditev zapuščenega območja Vonarja.


Ureditev turističnte infrastrukture v Vonarju je po navedbah župana ocenjena na okoli 5 milijonov.  Do kdaj natančno bo uresničen projekt Turistično rekreacijskega centra TRC Vonarje, trenutno še ni znano. Marsikaj bo namreč po besedah Misje odvisno od pridobivanja finančnih virov. Za turistični razvoj Vonarja si sicer prizadeva tudi sosednja občina Rogaška Slatina, ki je na tem območju že vzpostavila Bobrov center. (SP)
Za ureditev TRC Vonarje si bo občina prizadevala pridobiti evropski denar oziroma bo iskala zasebnega partnerja. (Foto: občina Podčetrtek)