november 27, 2023

Vandali uničili nogometno igrišče v Šentjurju

Otroci so ostali brez igrišča za treninge

Nogometni klub Šentjur je ostal brez pomožnega nogometnega igrišča. Povsem so ga uničili vandali, ki so se po igrišču vozili z avtomobili.

Na igrišču, ki je na obrobju Šentjurja, so vidne sledi avtomobilskih gum. (Foto: Štajerski val)

V zadnjem času smo že večkrat poročali o vandalizmu v Šentjurju. Nov primer se je zgodil v noči s petka na soboto, neznanci so povsem uničili veliko pomožno nogometno igrišče, ki Nogometnemu klubu Šentjur služi za treninge mlajših nogometašev.

Primer prijavili policiji
Veliko informacij o dogodku še ni, predsednik Nogometnega kluba Šentjur Jernej Leskovar pravi:

Igrišče je neprimerno za nadaljnjo uporabo, kar je za okoli 200 otrok, ki trenirajo v klubu, velika škoda:



Nogometni klub Šentjur sicer, kot pravi Leskovar, poleg 200 otrok, ki trenirajo v klubu, izvaja še ure nogometa na vseh šolah v občinah Šentjur in Dobje, ki jih obiskuje 120 otrok, enkrat mesečno obiščejo tudi vrtce. 
Tokratni primer vandalizma ni prvi, ki se je zgodil na pomožnem nogometnem igrišču šentjurskega nogometnega kluba. (Foto: Štajerski val) 

Želja je dobiti igrišče z umetno travo
Vandalizem na pomožnem nogometnem igrišču v Šentjurju se ni zgodil prvič, je pa tokrat zelenica res povsem uničena. Kako bo s sancijo?

"Cenimo vse delo, ki ga NK Šentjur vlaga v mlade. Skupaj z vodstvom si prizadevamo za optimalne pogoje, Športnem parku Šentjur, kjer je lastnica občina, pa tudi v primeru pomožnega igrišča, ki ni v lasti občine, v dogovoru s klubom, pomagamo pri vzdrževanju igrišča, ki ga je NK tudi prevzel v urejanje," pravijo na šentjurski občini. Župan Marko Diaci ob tem razlaga, da so pogovore na temo ureditve igrišča z umetno travo že imeli, a da so na potezi nogometaši. Ob tem poudarja, da zemljišče, na katerem je pomožno nogometno igrišče, niti ni v lasti občine, pač pa je lastnik šentjurska župnija. Podrobneje razlaga: 



Župan ob tem še pravi, da je v šentjurski občini 75 športnih društev. Občina jih financira preko razpisa, vseh želja na področju investicij pa za toliko društev ne more zadostiti. O vandalizmu, ki se v Šentjurju pojavlja v valovih, pa pravi: 



(AD)