december 6, 2021

Odprli zimsko sezono na Treh Kraljih

Nizke temperature, naravni sneg in umetno zasneževanje so omogočili začetek smučarske sezone na Treh krajih nad Slovensko Bistrico. Že tretje leto bo zaznamovana s koronavirusom, za vstop na smučišče je potrebno izpolnjevati pogoj PCT. Prvi dan je smuka zastonj.

Tako je bilo na smučišču Trije Kralji ob koncu zadnje smučarske sezone. (Foto: arhiv Radia Štajerski val)

Do konca tedna odprte vse proge
Z zagonom žičniških naprav se je konec tedna tudi v slovenskih smučarskih centrih začela smučarska sezona. Že v petek so smučišča odprli na Rogli, danes so sezono začeli tudi na smučišču Trije Kralji nad Slovensko Bistrico. "Danes smo uspeli zagnati vlečico Črno jezero in obe pripadajoči smučarski progi, trenutno še aktivno zasnežujemo proge na vlečnici Veliki Vrh. Pričakujemo, da bomo lahko do konca tedna odprli vse naprave na našem smučišču,“ je na prvi dan nove smučarske sezone povedal direktor smučišča Aleš Juhart. Tudi novo sezono bo krojil koronavirus, smučarji morajo namreč ob nakupu smučarske vozovnice predložiti dokazilo o izpolnjevanju pogoja PCT, pojasnjuje Juhart:


Kakšne bodo cene vozovnic?
Danes je po na Treh Kraljih možna brezplačna smuka, potem pa bodo po navedbah Juharta do odprtja vlečnice Veliki Vrh veljale predprodajne cene smučarskih vozovnic. Enodnevna smučarska vozovnica za odrasle stane v predprodaji 21 evrov in pol, za otroke 12 evrov in pol, za študente in seniorje pa 17 evrov. Podrobnejše cene smučarskih vozovnic najdete TUKAJ. Od večjih smučišč bodo kot zadnji v naših krajih svoja vrata odprli na Mariborskem Pohorju, otvoritev sezone napovedujejo za ta konec tedna. (SP)