julij 7, 2023

Začelo se je Glasbeno poletje na gradu Podsreda

Kozjansko so tudi to poletje oživili zvoki Glasbenega poletja na gradu Podsreda. Sklop glasbenih seminarjev s koncerti pod okriljem Kozjanskega parka organizirajo že 29. leto. Do konca avgusta se bo na gradu Podsreda zvrstilo pet seminarjev, ki jih bo obiskalo preko 50 slušateljev.

Utrinek glasbenega poletja v prijetnem in akustičnem ambientu atrija gradu Podsreda z minulih let. (Foto: Kozjanski park)

Letošnje Glasbeno poletje na gradu Podsreda prinaša pet glasbenih seminarjev pod mentorstvom mednarodno priznanih mentorjev, ki jih vodi umetniški vodja programa Andrej Zupan. Ta teden je v znamneju seminarja za petje, nato se bodo vse do konca avgusta zvrstili še štirje glasbeni seminarji, in sicer za flavto, klarinet, violončelo in letos prvič za violino. Seminarji na gradu Podsreda so namenjeni predvsem začetnikom, učencem nižjih in dijakom srednjih glasbenih šol ter študentom. Letos se jih udeležuje nekaj čez 50 slušateljev iz različnih delov Slovenije, razlaga Nataša Ferlinc Krašovic iz Kozjanskega parka :

Seminarji v sklopu Glasbenega poletja na gradu Podsreda so edinstven tovrsten program na območju Kozjanskega in Obsotelja, izpostavlja Ferlinc Krašovic:

Glasbene seminarje bodo tudi letos spremljali koncerti. To soboto, 15. julija, se bodo na zaključnem koncertu predstavili udeleženci seminarja za petje. Koncert bo na gradu Podsreda ob 17.30. Letošnja novost Glasbenega poletja na gradu Podsreda bo slavnostni zaključek prireditve, avgusta bo namreč na sporedu komična operna predstava Wolfganga Amadeusa Mozarta z naslovom Lažna vrtnarica. Podrobnješi program Glasbeneha poletja na gradu Podsreda najdeš TUKAJ. (SP)