december 8, 2023

Pripravite smuči, začenja se smučarska sezona

Slovenske žičničarje je v začetku letošnje smučarske sezone le razveselila snežna pošiljka. Marsikje ga je že dovolj, da bodo lahko v teh dneh zagnali svoje naprave. Posebno veselje na nekaterih smučiščih predstavljajo novosti v infrastrukturo. 

V letošnji sezoni bodo na Rogli smučarske proge dodatno izboljšali s pomočjo novega teptalnega stroja, ki se uvršča med najnovejše in najnaprednejše naprave te vrste. (Foto: FB Rogla)

Ob začetku sezone: Polovična vstopnina na Rogli, brezplačno smučanje na Treh kraljih!

Na Rogli se boste po belih strminah lahko zapeljali od danes naprej. Med 9. in 16. uro bodo obratovale štirisedežnica Planja, vlečnica Uniorček, Košuta in Jasa. Zaradi pomanjkanja naravnega snega tekaške proge še niso urejene. Do preklica bodo veljale prilagojene cene dnevnih smučarskih vozovnic, in sicer bo dnevna smučarska vozovnica znašala 21,50 evra za odrasle in 14 evrov za otroke. Tekaški center Rogla bo z obratovanjem začel takoj, ko bodo to dopuščali snežni pogoji. Na Rogli ta zima prinaša novost - 6 sedežnico Mašinžaga, ki jo bodo slavnostno zagnali v torek, 12. decembra ob 12. uri. Izvršna direktorica Uniturja Barbara Soršak o dodatni turistični ponudbi razlaga:



Smučišče Rogla v pričakovanju prvih smučarjev. (Foto: Radio Štajerski val)

Smučarska sezona se danes začenja tudi na RTC Jakec Trije kralji nad Slovensko Bistrico. Smučanje bo na danšnji dan odprtja brezplačno, a obiskovalci še ne bodo mogli preizkusiti nove 4-sedežnice, razlaga vodja centra Aleš Juhart:

O vseh več milijonov evrov vrednih novostih na Rogli in Treh kraljih sicer poročamo TUKAJ.

Na Treh kraljih bodo kmalu odprli novo 4-sedežnico (Foto: RTC Jakec)

Novosti tudi na Kopah, Golteh in mariborskem Pohorju, ponekod še brez snega

V pričakovanju novosti so tudi na Smučišču Golte, kjer bosta Staro sedežnico Smrekovec in vlečnico Stari strani nadomestili dve sodobni 4 sedežnici. Na Golteh na obilnejšo pošiljko snega še čakajo, žičniške naprave bodo zagnali predvidoma v sredini decembra. Prav tako so v pričakovanju snega na Celjski koči, ki je eno od najnižje ležečih smučišč pri nas.

Na Mariborskem Pohorju začetek nove zimske sezone načrtujemo za jutri, 9. decembra, obseg odprtih prog bo odvisen od vremenskih razmer v naslednjih dnehLetos so se Mariborčani sicer veselili 60. izvedbe Zlate lisice, a bo, kot tudi zadnjih nekaj tekmovanj, izvedena v Kranjski Gori. Kljub temu pa se lahko veselijo vlaganj, ki jih je, sicer s skopimi prvimi podatki, napovedal ajdovski poslovnež Ivo Boscarol.

Že od minulega vikenda je smuka mogoča na Kopah. Tudi tam so se pred dnevi razveselili novosti, poleg dveh novih prog so dobili novi štirisedežnici in eno vlečnico. (NS, SP, ViP)
Na Golteh, kjer so v pričakovanju novih sedežnic, je za smuko še premalo snega. (Foto: Radio Štajerski val)