september 6, 2022

Žalec praznuje občinski praznik

Današnji 6. september je praznik občine Žalec, ki ga bodo proslavili z nocojšnjo osrednjo slovesnostjo. Na njej bodo podelili občinska priznanja, bo pa dogodek tudi priložnost za pregled postorjenega v letu od zadnjega praznika.

V Žalcu bodo ob današnjem občinskem prazniku nazdravili tudi pri Fontani piv Zeleno zlato. (Foto: Radio Štajerski val)

Občina Žalec svoj občinski praznik praznuje na dan obletnice, ko je bil v Grižah II. slovenski tabor. 6. septembra 1868 so takratni narodni voditelji na tem dogodku zahtevali enakopravnost slovenskega jezika, šolstva in sodstva. Nocojšnja osrednja slovesnost bo priložnost za pregled minulega leta. Župan Janko Kos pravi, da so veliko postorili:

Nocojšnji večer bo namenjen praznovanju. To bo letos znova bolj sproščeno:

V središču pozornosti na slovesnosti v žalskem kulturnem domu bodo nocoj letošnji občinski nagrajenci. Plakete občine Žalec bodo izročili Marti Rojnik za večletno prizadevno delo na področju društvenih dejavnosti, ohranjanja tradicije in razvoja slovenskega podeželja in pomena vloge kmečke ženske, Boženi Svet za njeno večletno predano, srčno in uspešno delo v Območnem združenju Rdečega križa Žalec in kot mentorice osnovno šolske ekipe prve pomoči na Osnovni šoli Šempeter v Savinjski dolini ter Ivani Zapušek Skubic za razvoja in delovanja vaške skupnosti Ložnica pri Žalcu in Mestne skupnosti Žalec. Župan Janko Kos bo ob plaketah podelil tudi priznanja občine.

Letošnjo jesen bodo sicer zaznamovale še lokalne volitve. Je Kos že sprejel končno odločitev, ali se bo potegoval za še en mandat?

Osrednja slovesnost ob prazniku občine Žalec bo nocoj ob 17. uri v Domu II. slovenskega tabora Žalec. Praznovanje se bo nato ob 18.45 uri nadaljevalo na I. Osnovni šoli Žalec, kjer bodo slovesno odprli novozgrajene dodatne šolske prostore. (NS)