december 23, 2023

Zavod Socio Celje: prazniki tudi za ljudi v zavetišču in materinskem domu

Črto pod letošnje leto bodo kmalu potegnili tudi v Zavodu Socio v Celju, pod okriljem katerega delujejo večgeneracijski center, materinski dom in zavetišče za brezdomce. Po besedah direktorice Suzi Kvas, so letos, po dveh letih pandemije, lahko znova vzpostavili normalne pogoje dela. To bo te dni sicer tudi v znamenju praznikov.

Zavodu Socio vsako leto pri ustvarjanju prazničnega vzdušja in obdarovanju uporabnikov na pomoč priskočijo številni posamezniki, podjetja in drugi donatorji. (Foto: Pixaby)

V Zavodu Socio je bilo, kot je za naš radio povedala direktorica Suzi Kvas, letošnje leto uspešno, saj so znova lahko v normalnem obsegu zagnali večino svojih socialnovarstvenih programov, je pa tudi na njihovo delo vplivala vsesplošna draginja. Še vedno se spopadajo s povsem popolnjenimi kapacitetami, tako v materinskem domu kot zavetišču za brezdomce, a na tem področju že snujejo načrte za reševanje problematike. V teh dneh je tudi pri njih praznično. Kot vsako leto bodo, kot pravi Kvasova, poskrbeli, da bodo praznično vzdušje začutili tudi njihovi uporabniki. Pogovoru s Suzi Kvas prisluhnite v spodnjem posnetku. (NS)