april 29, 2024

Zmaji bodo na Šmarsko prileteli z zamudo

Pustolovski park Dežela zmajev Dragonland

V Šentvidu pri Grobelnem bi moral to pomlad zaživeti pustolovski park v naravi Dežela zmajev Dragonland. Zaradi težav z dobavo se odprtje zdaj zamika v poletje. Kljub temu je investitorjem del zajetne naložbe že uspelo izvesti. 

Delovišče Dragonlanda (Foto: Uroš Kolar)

Dragonlandija bo tematski pustolovski park, ki bo temeljil na pravljici Pastir in zmaj. Napisal jo je Šmarčan Uroš Kolar, s katerim smo o knjigi pred časom spregovorili v Drugi jutranji kavi. S parkom želijo dopolniti turistično ponudbo na Šmarskem, otrokom pa omogočiti koristno preživljanje časa v naravi. A se je zalomilo s pomembnim delom Dragolandije - dobavo skulptur zmajev. Kolar razlaga:

Kolar ob tem upa, da ne bo prišlo do dodatnih zamikov, ki bi odprtje Dragonlanda premaknili v naslednje leto. Otrokom bo pustolovski park, ki bo vezan na pravljico Pastir in zmaj, nudil številne zanimive izzive, na območju pa tudi ne bo internetne povezave. V aktivnosti bodo vključeni tudi starši:

Naložba je težka okoli pol milijona evrov. Pri tem Kolar dodaja, da je k projektu pristopilo več ustanov, prav tako sredstva zbirajo s prodajo omenjene pravljice. (ViP)

Galerija slik