november 4, 2022

Zoran Berdnik kandidat za župana Poljčan

Zoran Berdnik je eden izmed štirih kandidatov, ki se podajajo v boj za županski stolček v občini Poljčane. Kandidira kot neodvisni kandidat s podporo stranke SDS.

Zoran Berdnik je med večjimi izzivi izpostavi zagotovitev kohezijskega denarja za več milijonov evrov vreden projekt izgradnje osrednje čistilne naprave s kanalizacijo. (Foto: osebni arhiv)

Za pospešeno črpanje evropskega denarja
Zoran Berdnik je neodvisni kandidat, ki ga podpira stranka SDS. 51-letni diplomirani inženir železniškega prometa je zaposlen na SŽ-Infrastruktura, d. o. o., kjer je v vlogi upravljavca na večjih investicijskih projektih posodobitve železniške infrastrukture. Berdnik je tudi član Vaškega odbora Spodnje Poljčane ter član sveta v Domu dr. Jožeta Potrča Poljčane, vključen je v različna društva v občine Poljčane. Če bo izvoljen za župana, bo deloval kot poklicni župan. „Kot novi župan Občine Poljčane bi aktivno sodeloval pri razpisih za črpanje evropskih sredstev iz kohezijskih skladov. Tukaj vidim priložnost za pridobivanje finančnih sredstev in s tem izboljšanje kvaliteto življenja občank in občanov v Občini Poljčane. Moj cilj je, da bi bila Občina Poljčane v prihodnjih letih med najuspešnejšimi na nivoju države v črpanju evropskih sredstev,“ je ob predstavitvi kandidature napovedal Berdnik. In kateri so glavni poudarki njegovega volilnega programa?

V občini Poljčane se sicer za županski stolček potegujejo še trije kandidati - Anita Jodl, Jožef Kohne in Petra Vrhovnik. Aktualni župan Stanislav Kovačič, ki je izpolnil pogoje za upokojitev, ne bo več kandidiral. (SP)