september 19, 2018

Mojca Inkret želi postati prva šentjurska županja

Svojo kandidaturo za županjo občine Šentjur je opoldne predstavila Mojca Inkret. Magistrica pravnih znanosti delovnega prava in prava socialne varnosti s Proseniškega je kandidatka SDS-a. Kandidira, ker si v občini želi svežega vetra. In kaj obljublja?

Mojca Inkret je nov obraz v lokalni politiki, ima pa izkušnje s politiko na državni ravni. (Foto: Štajerski val)

Mojca Inkret je zaposlena kot strokovna sodelavka v poslanski skupini SDS v Državnem zboru. Če bo izvoljena za županjo, bo, kot pravi, funkcijo opravljala profesionalno. In zakaj jo mika županski stolček?

 

Svoj program je razdelila v tri glavne sklope – dvig kakovosti življenja, gradnjo mesta prihodnosti ter infrastrukturo. Kateri pa bodo konkretni projekti, ki jih obljublja Šentjurčanom, če jo bodo izvolili za županjo?

 

Omenila je še prizadevanja za gradnjo telovadnice pri Šolskem centru Šentjur, stanovanja za mlade, učinkovito trženje turizma in več denarja za krajevne ceste, v tako imenovanem Koržetovem skladu.

Koliko jih bo v boju?
Inkretovi so se na novinarski konferenci med drugim pridružili poslanka SDS Jelka Godec, županski kandidat na zadnjih volitvah Lovro Perčič in predsednik šentjurskega občinskega odbora SDS Jože Korže. Ta je ob tem dejal, da si v stranki obetajo župansko zmago in tudi več svetnikov, kot jim imajo v tem mandatu. Mojca Inkret je sicer edina, ki se podaja v boj z aktualnim šentjurskim županom Markom Diacijem, ki želje po vnovičnem, tretjem mandatu ne skriva. Podrobnosti pa bo, kot nam je dejal, predstavil prihodnji mesec. (AD)