julij 27, 2019

Na god Svete Ane praznično v Rogaški

Včeraj je praznovala občina Rogaška Slatina. Na osrednji slovesnosti v slatinskem kulturnem centru so bili v ospredju letošnji občinski nagrajenci, dobitniki plaket in priznanj občine. Priložnost so Slatinčani izkoristili za oceno dela opravljenjega v zadnjem letu.

Letošnji občinski nagrajenci občine Rogaška Slatina v družbi župana Branka Kidriča. (Foto: Radio Štajerski val)

Kdo so nagrajenci?
Slatinski župan Branko Kidrič je na sinočnjem občinskem prazniku podelil dve plaketi in tri priznanja občine. S plaketo občine so počastili Steklarno Rogaška. Prevzel jo je prokurist Jim Walsh, ki je dejal: „Zame osebno je nagrada zelo pomembna. Naše podjetje je za občino zelo pomembno, zato se ves čas trudimo, da smo družbeno odgovorni in da po naših najboljših močeh podpiramo lokalno skupnost.“ Njegovi izjavi lahko prisluhnete spodaj.

Plakete občine Rogaška Slatina se je razveselil tudi podjetnik in predsednik Prostovoljnega gasilskega društva Kostrivnica Peter Volovšek, ki je za naš radio povedal:

Slatinčani so letos podelili tri priznanja občine. Med drugim ga je prejel pediater Zdravstvene postaje Rogaška Slatina Matej Slivnik:

Med dobitniki priznanj je tudi Karate klub Rogaška Slatina. Nagrado je prevzel predsednik kluba David Stupica:



Tretje letošnje priznanje občine je prejelo Mladinsko društvo Kostrivnica. Predsednik kluba Nino Ivačič pravi, da je nagrada za minulo delo, pa tudi:

Od praznika do praznika uspešno
Župan Branko Kidrič je priložnost ob prazniku občine izkoristili tudi za oris opravljenega dela v minulem letu. Takole je dejal:

Ob tem Kidrič dodaja, da načrtov za naprej ne manjka. Med njimi je med drugim izpostavil vzpostavitev Naravovarstvenega centra Sotla, gradnjo novega stanovanjskega bloka v Spodnji Kostrivnici ter gradnjo telovadnice v Svetem Florjanu.

Datum praznika izbrali z namenom
Da občina Rogaška Slatina praznuje ravno na 26. julij, ko goduje Sveta Ana, ni naključje. Svetnica namreč izraža svetovljanski odnos do zdravja in je od 18. stoletja zaščitnica zdraviliške dejavnosti v Rogaški Slatini. V njeno čast je med drugim postavljen sakralni spomenik v ožjem zdraviliškem jedru Rogaške Slatine, po njej so poimenovali objekt, v katerem spoznate zgodovino Rogaške in si ogledate več muzejskih zbirk - Anin dvor - že več let prirerajo Anin festival, dolgo tradicijo pa ima tudi prestižni Anin ples. (NS)