januar 16, 2020

V celjski bolnišnici omejili obiske

V Splošni bolnišnici Celje so omejili obiske na vseh oddelkih, na večini lahko bolnika obišče le ena zdrava oseba, ponekod pa so povsem prepovedani. 

Vse več je virusnih obolenj, ugotavljajo v celjski bolnišnici. (Foto: Štajerski val)

Iz bolnišnice so sporočili, da so obiske omejili, ker se je poslabšala epidemiološka situacija v regiji ter povečal pojav virusnih obolenj. Tako je omejitev obiskov na eno zdravo osebo začela veljati danes, ukrep bo do preklica. Ob tem vse obiskovalce v bolnišnici prosijo, naj upoštevajo tudi navodila zdravstvenega osebja. Do preklica pa so, kot so dodatno sporočili iz celjske bolnišnice, obiske popolnoma prepovedali na Oddelku za infekcijske bolezni in vročinska stanja. Razlog je povečano število bolnikov s črevesnimi obolenji na tem oddelku. Prav tako so obiski prepovedani na Ginekološko-porodniškem oddelku. Izjema so le očetje novorojenčkov. Ti lahko, če so zdravi, gredo na obisk v porodniški del oddelka.

Ob tem še opozorilo, da bodo od konca tega tedna v bolnišnici zaradi začetka novogradnje zaprli nekatere vhode v bolnišnico. Več o tem preberite TUKAJ.