marec 9, 2024

ISKRA MESECA FEBRUARJA: Še tako majhni dogodki lahko tvorijo veliko zgodovino

Dobili smo ISKRO MESECA, že drugo najbolj iskrivo izjavo meseca na Štajerskem valu v letu 2024. Poslušalci Štajerskega vala in obiskovalci naše spletne strani ste z glasovanjem v januarju izbrali štiri tedenske iskre. Tista med njimi, ki je dobila največ vaših glasov, je postala ISKRA MESECA FEBRUARJA.

Iskro meseca februarja je izrekel Matej Hohkraut. (Foto: osebni arhiv)

Vsak teden v januarju ste poslušalci med tremi izjavami, ob katerih se je iz takšnega ali drugačnega razloga iskrilo, izbrali iskro tedna.

V prvem tednu februarja ste poslušalci za iskro tedna izbrali izjavo vsestranskega ustvarjalca, Žalčana Bojana Pevca. Njegova izjava je bila o kulturi. Druga iskra tedna v februarju je bila v znamenju zdravniške stavke, ki zdaj traja že osem tednov. Izjava na to temo, ki jo je izrekel direktor Splošne bolnišnice Celje, kardiolog dr. Dragan Kovačić, je dobila največ vaših glasov. Izjava o najlepših plateh materinstva, ki jo je izrekla pevka in mlada mamica Ana Ferme, je slavila v tretjem tednu. V četrtem tednu pa vas je najbolj prepričala izjava o tem, da tudi majhni kraji pomembno oblikujejo tok zgodovine.Njen avtor je Matej Hohkraut, ki se podpisuje pod monografijo Ponte Murato, v kateri opisuje zgodovino Zidanega Mosta. Vsem izjavam lahko prisluhnete TUKAJ.

Največ glasov med vsemi štirimi iskrami tedna je dobila izjava Mateja Hohkrauta, postala je ISKRA MESECA FEBRUARJA:

Mateja Hohkrauta je po razglasitvi naziva poklical Silvester Javornik:

To je druga mesečna iskra tega leta, ki bo v igri tudi za naziv iskre leta 2024.