avgust 3, 2023

ISKRA MESECA JULIJA o trajnostnem ravnanju tudi pri oblačilih

Dobili smo novo ISKRO MESECA, sedmo najbolj iskrivo izjavo na Štajerskem valu v letu 2023. Poslušalci Štajerskega vala in obiskovalci naše spletne strani ste z glasovanjem izbrali v juliju izbrali štiri tedenske iskre. Tista med njimi, ki je dobila največ vaših glasov, je dobila naziv ISKRA MESECA JULIJA.

Izjava Anite Čebular o predsodkih pred rabljenimi oblačili je postala iskra tedna in iskra meseca julija. (Foto: RA Sotla)

Vsak teden v juliju ste poslušalci med tremi iskrivimi izjavami izbrali iskro tedna. Dobili smo štiri. Vsestransko aktiven Peter Frece, med drugim predsednik Kulturnega društva Dobje in tudi prejemnik občinskega priznanja občine Dobje, je v prvem tednu spregovoril o pomenu sodelovanja. Maja Kukovičič z družinske ekološke kmetije in Kukovičičevega mlina v Podsredi je v drugem tednu največ glasov dobila za izjavo o prihodnosti njihovega mlina, starega 500 let. Tretja iskra tedna v juliju pa je bila v znamenju ekstremnega vremena. Mesec so namreč tudi v naših krajih močno zaznamovale vremenske ujme, ki so za sabo marsikje pustile opustošenje. Izjava župana Branka Petreta o stanju v vojniški občini, je bila tretja zmagovalka. V zadnjem julijskem tednu pa vas je poslušalce najbolj prepričala izjava o predsodkih pred nakupi rabljenih oblačil. Izrekla jo je vodja projektov na Razvojni agenciji Sotla Anita Čebular.

Vsem iskram lahko prisluhnete TUKAJ.

Največ glasov med vsemi tedenskimi iskrami je dobila izjava Anite Čebular. Postala je ISKRA MESECA JULIJA:



Novico, da je njena izjava prejela kar dva naziva, postala je iskra tedna in iskra meseca, je Aniti Čebular sporočila Katja Žolgar.



Imamo že sedem mesečnih isker. Do konca leta jih boste poslušalci izbrali še pet in zatem med vsemi izglasovali ISKRO LETA. Že ta petek pa se začne glasovanje za prvo iskro tedna v avgustu.