december 7, 2023

ISKRA MESECA NOVEMBRA: Samopregledovanje pri moških mora postati rutina!

Dobili smo novo ISKRO MESECA, predzadnjo najbolj iskrivo izjavo na Štajerskem valu v tem letu. Poslušalci Štajerskega vala in obiskovalci naše spletne strani ste z glasovanjem v oktobru izbrali pet tedenskih isker. Tista med njimi, ki je dobila največ vaših glasov, je postala ISKRA MESECA NOVEMBRA.

Iskro meseca novembra je izrekel predsednik društva OnkoMan Matej Pečovnik. (Foto: osebni arhiv)

Vsak teden v novembru ste poslušalci med tremi izjavami, ob katerih se je iz takšnega ali drugačnega razloga zelo iskrilo, izbrali iskro tedna.

Prva novembrska iskra je bil v znamenju movembra - meseca, posvečenega ozaveščanju o raku pri moških. Izrekel jo je predsednik Slovenskega onkološkega društva za moške OnkoMan Matej Pečovnik. V drugem tednu novembra je šel naziv v roke konjiškega popotnika Oliverja Tiča, poznanega tudi pod imenom Oli Walker, ki mu marsikdo reče, da je nor. Po svetu namreč hodi peš, spomladi prihodnje leto pa namerava prehoditi še preostale kontinente, ki jih še ni obiskal. Tretji naziv iskre tedna v novembru ste poslušalci namenili izjavi v znamenju tedna slovenske hrane, ko je bil na mizah tudi tradicionalni slovenski zajtrk. Zmagala je izjava direktorja Šolskega centra Šentjur Branka Šketa o samooskrbi. Četrti finalist za iskro meseca je postal športnik, priljubljeni smučarski skakalec, ki se je pred kratkim upokojil in postal gostinec. To je Cene Prevc, ki je bil gost našega Vip petka. Zadnjo iskro tedna v novembru smo dobili včeraj zjutraj. Slavila je izjava o tem, da tudi ranljive skupine potrebujejo priložnost. Izrekel jo je Sebastjan Osojnik, direktor in lastnik Modexa - podjetja za zaposlovanje invalidov iz Mestinja. Vsem izjavam lahko prisluhnete TUKAJ.

Novembra so torej v izboru isker tedna dominirali moški. Največ glasov med vsemi pa je dobila izjava Mateja Pečovnika, predsednika Slovenskega onkološkega društva za moške OnkoMan. Izjava je postala ISKRA MESECA NOVEMBRA:



Mateja Pečovnika je po razglasitvi naziva poklical Silvester Javornik:

 

Mi že zbiramo izjave za nov izbor. Nove finalistke za iskro tedna vam predstavimo jutri.