november 3, 2023

ISKRA MESECA OKTOBRA: Kmetje bomo vztrajali in ne bomo popustili!

Dobili smo novo ISKRO MESECA, deseto najbolj iskrivo izjavo na Štajerskem valu v tem letu. Poslušalci Štajerskega vala in obiskovalci naše spletne strani ste z glasovanjem v oktobru izbrali štiri tedenske iskre. Tista med njimi, ki je dobila največ vaših glasov, je postala ISKRA MESECA OKTOBRA.

Iskra meseca oktobra je o vztrajnosti slovenskih kmetov. Izrekel jo je Marjan Papež iz Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije. (Foto: osebni arhiv)

Vsak teden v septembru ste poslušalci med tremi izjavami, ob katerih se je iz takšnega ali drugačnega razloga zelo iskrilo, izbrali iskro tedna.

Prvo oktobrsko iskro je izrekel Marjan Papež iz Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije. Pred mikrofon smo ga takrat ujeli na vseslovenskem srečanju kmetov na Ponikvi. Njegova izjava o prihodnosti slovenskih kmetij in vztrajnosti kmetov je bila prva finalistka iskro meseca. Drugi teden je slavila izjava o pomenu gibanja. Izrekla jo je inštruktorica vodenih vadb iz Športno kulturnega društva Čuječa gibalnica Julija Planinšek. Tretji teden v oktobru je naziv iskre tedna šel v roke šentjurske prostovoljke v projektu Prostofer. Marica Rabuza, je za izjavo o tem, zakaj je prostovoljka, prejela največ vaših glasov. Zadnjo iskro tedna v oktobru smo dobili danes zjutraj. Slavila je kulturna antropologinja in etnologinja Janja Sivec z izjavo o Šentvidu, ki je bil v preteklosti znan kot kraj konjskih mešetarjev. Vsem izjavam lahko prisluhnete TUKAJ.

Oktobrski izbor isker tedna so torej sestavljale tri ženske in en moški. Največ glasov med vsemi pa je dobila izjava Marjana Papeža iz Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije o vztrajnosti slovenskih kmetov in prihodnosti slovenskih kmetij. Izjava je postala ISKRA MESECA OKTOBRA:

Marjana Papeža je po razglasitvi naziva poklical Vid Palčnik: