oktober 6, 2022

ISKRA MESECA SEPTEMBRA: Svet ni vedno pravičen, a skupaj ga lahko polepšamo

V septembru ste poslušalci Štajerskega vala in bralci naše spletne strani z glasovanjem izbrali 4 iskre tedna, 4 najbolj iskrive izjave. Med njimi je največ vaših glasov dobila izjava direktorice Festivala Velenje Barbare Pokorny – izrekla jo je ob otroškem Pikinem festivalu, v njej pa je spregovorila o narobe svetu. Ta izjava je postala ISKRA MESECA SEPTEMBRA.

Iskra meseca septembra je šla v Velenje.

Vse štiri iskre tedna so v septembru izrekle ženske.

Iskra pvega septembrskega tedna je bila izjava direktorice Festivala Velenje Barbare Pokorny, ki je spregovorila o globljem pomenu teme letošnjega Pikinega festivala, 'narobe svet'. Mlada prevzemnica kmetije iz Golobinjeka pri Planini Andreja Hodej iz družinske kmetije Hodej – Senica, je v iskri drugega septembrskega tedna spregovorila o težavah malih kmetij ter temu, zakaj veliko mladih s kmetij raje poišče drugo službo. Iskra tedna je bila tudi izjava Ivane Pečovnik iz Razvojno informacijskega centra Slovenska Bistrica, ki je v okviru projekta Na(j)prej lokalno izpostavila, kaj je ključ za trženje domačih izdelkov in pridelkov. Četrta septembrska iskra tedna pa je bila o vseživljenjskem učenju in tem, kako pomembna je njegova dostopnost. Izrekla jo je direktorica Ljudske univerze Žalec Franja Centrih.

Največ vaših glasov med vsemi iskrami tedna je dobila izjava Barbare Pokorny, ki je tako postala ISKRA MESECA SEPTEMBRA:

Po razglasitvi je Barbaro Pokorny poklicala Andreja Kukovič:

Naša akcija tudi nagrajuje, žreb je določil, da nagrado našega pokrovitelja akcije, mešalnik in kuhalnik otroške hrane Iskra, dobi Suzana Jazbec iz Dobja. Čestitke!

Zdaj imamo že devet mesečnih finalistk, do konca leta bomo dobili še tri in med njimi boste izbrali ISKRO LETA 2022.