maj 3, 2023

ISKRA TEDNA: Marcos Tavares - od tujca do Štajerca

Dobili smo novo iskro tedna, zadnjo aprilsko iskrivo izjavo na Štajerskem valu. Med tremi izjavami ste jo izbrali poslušalci, z glasovanjem na naši spletni strani in v našem radijskem etru.

Marcos Tavares je bil gost našega Vip petka.

Izbirali ste lahko med tremi izjavami, finalnimi iskrami. Prvo izjavo je izrekla nekdanja urednica in direktorica Štajerskega vala Mimica Kidrič. Tik pred 70-letnico našega radia jo je v radijskem srečanju gostila sedanja programska direktorica Greta Kokot Rajković. Mimica Kidrič je v izjavi spregovorila o začetkih našega radia. Tudi druga finalistka se je dotikala aktualne teme, in sicer praznika dela ter delavskih pravic. O tem smo se pred prvim majem pogovarjali z Dubravko Milovanović, vodjo celjske območne službe Zavoda republike Slovenije za zaposlovanje. V izjavi, ki se je potegovala za vaše glasove, je izpostavila problematiko plač. Glasovali ste lahko tudi za nekdanjega nogometaša Nogometnega kluba Maribor, danes pa pomočnika športnega direktorja ter koordinatorja pri sodelovanju kluba z nogometno šolo in okoliškimi klubi Marcosa Tavaresa. Kot gost našega zadnjega Vip petka nam je med drugim zaupal, kako se je počutil, ko je prišel v Slovenijo, in kako se počuti danes.

Največ vaših glasov je dobila izjava Marcosa Tavaresa in dobila naziv ISKRA TEDNA na Štajerskem valu:

 

Ta izjava se poteguje še za iskro meseca aprila, ki jo bomo razglasili popoldne. Nove tri finalne iskre pa boste lahko izbirali od petka.