december 15, 2021

ISKRA TEDNA gasilkam s Kozjanskega

Imamo novo ISKRO TEDNA na Štajerskem valu. Med izjavami na našem radiu in na naši spletni strani, ob katerih se iz takšnega ali drugačnega razloga najbolj iskri, jo vsak teden izberete poslušalci z glasovanjem prek spleta in v živo v radijskem etru. Tokrat naziv iskre tedna pošiljamo v PGD Lesično-Pilštanj-Zagorje.

Damjana in Nataša (desno) sta članici PGD Lesično-Pilštanj-Zagorje. Gasilke niso posebne le po tem, kar je v iskri tedna izpostavila Nataša, pač pa so izdale tudi koledar, obetajo si, da bodo z njegovo prodajo kupile slavnostno uniformo. (Foto: Štajerski val)

Tri izjave so se potegujejo za naziv iskre minulega tedna na Štajerskem valu. Poslanec v Evropskem parlamentu Franc Bogovič je spregovoril o privilegiju življenja na podeželju, članica Prostovoljnega gasilskega društva Lesično-Pilštanj-Zagorje Nataša Maček o posebni zanimivosti njihovega društva, nekdanji šmarski župan, kulturnik in soavtor knjige razglednic Pozdrav iz Šmarja pri Jelšah Jože Čakš pa, tokrat v vlogi dedka, o izzivih pri postavljanju božičnih jaslic.

Največ vaših glasov je prejela izjava Nataše Maček:

Ta iskra tedna se poteguje še za naziv iskre meseca decembra.

Naša akcija tudi nagrajuje. Med vsemi, ki ste glasovali, je žreb tedensko nagrado našega pokrovitelja, Iskre, diagnostično tehtnico, namenil Lovru Kovaču iz Šentjurja. Čestitke!

V našem uredništvu že zbiramo najbolj iskrive izjave tega tedna, za iskro tedna boste lahko glasovali od petka.