september 1, 2021

ISKRA TEDNA je izjava o odgovornosti ravnateljev in učiteljev

Dobili smo novo ISKRO TEDNA na Štajerskem valu. Med najbolj iskrivimi izjavami na našem radiu in na naši spletni strani jo vsak teden izberete poslušalci z glasovanjem prek spleta in v živo v radijskem etru.

Zadnjo iskro tedna v mesecu avgustu je izrekel srednješolski ravnatelj Iztok Leskovar.

Znova ste lahko glasovali za tri izjave, ki jih je uredniški odbor uvrstil med finalistke. Prvo izjavo je izrekel vodja aktiva ravnateljev celjskih srednjih šol, sicer ravnatelj Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje, Iztok Leskovar. Spregovoril je o odgovornosti ravnateljev in učiteljev pred začetkom novega šolskega leta, ki ga bo znova krojil koronavirus. Tudi druga izjava finalistka je bila s področja vzgoje in izobraževanja in je povezana s koronačasom. Na njegov vpliv na vrtčevske otroke in njihove družine je opozoril ravnatelj Vrtca Slovenske Konjice Tomaž Popović. Tretjo izjavo finalistko pa je izrekel direktor Knjižnice Šmarje pri Jelšah Marko Samec, novopečeni očka, ki je bil gost naše druge jutranje kave minuli ponedeljek. Zaupal nam je, kaj si je najbolj zapomnil v šoli za starše.

Najbolj vas je tokrat s svojo izjavo prepričal Iztok Leskovar:

Ta iskra tedna se poteguje še za naziv iskre meseca avgusta, ki jo bomo razglasili popoldne.

Naša akcija tudi nagrajuje. Med vsemi, ki ste glasovali, je žreb tedensko nagrado našega pokrovitelja, Iskre, osebno tehtnico, namenil Nataši Kamericki iz Vojnika. Čestitke!
V našem uredništvu že zbiramo najbolj iskrive izjave tega tedna, za iskro tedna boste lahko glasovali od petka.