november 8, 2023

ISKRA TEDNA: Moški znakov onkoloških bolezni ne poznajo dovolj!

Izbrali ste novo ISKRO TEDNA. Poslušalci ste največ glasov namenili izjavi, ki je v znamenju movembra - meseca, posvečenega ozaveščanju o raku pri moških. Izrekel jo je predsednik Slovenskega onkološkega društva za moške OnkoMan Matej Pečovnik.

Iskro tedna je izrekel Matej Pečovnik, predsednik društva OnkoMan, ki je tudi sam onkološki bolnik. (Foto: osebni arhiv)

Prvo izjavo, ki se je tokrat potegovala za naziv iskre tedna, je izrekel predsednik Gasilske zveze Slovenije, Šentjurčan Janko Cerkvenik, ki smo ga na drugi jutranji kavi gostili tik preden smo se poslovili od oktobra, meseca požarne varnosti. V izjavi finalistki je izpostavil svoj pogled na podnebne spremembe in naravne nesreče, ki so neizogibni del naše sedanjosti in bodo tudi prihodnosti. Glasovali ste lahko tudi za izjavo v luči minulega dneva reformacije. V njej je Tjaša Jakop, jezikoslovka z Inštituta za slovenski jezik Frana Ramovša v Znanstvenoraziskovalnem centru Slovenske akademije znanosti in umetnosti (ZRC SAZU), spregovorila o slovenskem jeziku. Tretja finalistka je bila v znamenju movembra, meseca, posvečenega ozaveščanju o raku pri moških. Izrekel jo je predsednik Slovenskega onkološkega društva za moške OnkoMan Matej Pečovnik, ki je tudi sam onkološki bolnik.

Največ vaših glasov je prejela izjava Mateja Pečovnika in dobila naziv ISKRA TEDNA:



To je prva iskra v novembru, ki se bo konec meseca potegovala še za naziv iskre meseca.