junij 16, 2021

ISKRA TEDNA izjavi o športu, ki ga žene dobrodelnost

Dobili smo novo ISKRO TEDNA na Štajerskem valu. Med najbolj iskrivimi izjavami na našem radiu in na naši spletni strani jo vsak teden izberete poslušalci z glasovanjem prek spleta in v živo v radijskem etru. Tokrat je šel naziv v Studenice pri Poljčanah, k dobrodelnemu športniku Bogomirju Dolencu.

Tokrat vas je s svojo izjavo najbolj prepričal Bogomir Dolenc. (Foto: ŠV, osebni arhiv)

Tudi tokrat ste lahko izbirali med tremi izjavami finalistkami. Prvo je izrekel ekstremni športnik in dobrodelnež Bogomir Dolenc iz Studenic pri Poljčanah, ki je prejšnji teden v Poljčanah pripravil dobrodelno športno prireditev Poljčane tečejo – za dober namen. V izjavi je izpostavil, da ga pri športu bolj kot rezultat žene dobrodelnost. Druga izjava finalistka je bila o tem, kaj v življenju največ šteje. Izrekla jo je gostja našega zadnjega Vip petka, glasbenica Nina Pušlar. Glasovali ste lahko tudi za Žalčanko Urško Žolnir Jugovar. Z judoistko, zlato olimpijko, prejemnico dveh olimpijskih plamenic in ambasadorko olimpijske bakle, smo se pogovarjali ob prihodu olimpijske bakle v naše kraje. V izjavi je spregovorila o pogledu na dve prejeti olimpijski plamenici nekoč in danes.

Bitka za naziv je bila tokrat tesna, odločil je en glas razlike. Naziv iskre tedna je šel Bogomirju Dolencu:



Ta iskra tedna se poteguje še za naziv iskra meseca junija.

Naša akcija tudi nagrajuje. Med vsemi, ki ste glasovali, je žreb tedensko nagrado našega pokrovitelja, Iskre, namizni mešalnik, namenil Andražu Herčku iz Šmarja pri Jelšah. Čestitke!

V našem uredništvu pa že zbiramo izjave, ob katerih se najbolj iskri v tem tednu. V petek odpiramo glasovanje za iskro tega tedna.