junij 21, 2023

ISKRA TEDNA: Nasvet za dolg in trden zakon

V obdobju, ko so poročna slavja na vrhuncu, ste poslušalci med tremi finalistkami za iskro tedna izbrali izjavo pooblaščenca za sklepanje zakonskih zvez Andreja Kidriča. 

Andrej Kidrič, pooblaščenec za sklepanje zakonskih zvez, je izrekel tokratno iskro tedna.

Zmagovalno iskro tedna ste med tremi finalnimi izjavami izbrali poslušalci, z glasovanjem na naši spletni strani in v našem radijskem etru.

Prva izjava je bila o predlogu omejitve županskih mandatov, o katerem je v zadnjem obdobju veliko govora. Predlogu smo se posvetili tudi v eni izmed zadnjih rubrik Vpogled. O svojem stališču o tej temi je v izjavi, ki se je potegovala za vaše glasove, spregovoril župan občine Šmarje pri Jelšah Matija Čakš.

Drugo izjavo je izrekel gost Druge jutranje kave minuli ponedeljek, pooblaščenec za sklepanje zakonskih zvez, Slatinčan Andrej Kidrič. V njej svetuje tistim, ki se odločajo za zakon.

Glasovali ste lahko tudi za svetovalko za razvoj podeželja na Razvojni agenciji Kozjansko Ano Zupanc. Z njo smo se pogovarjali v minutah za kmetijstvo. Predstavila je projekt Eko gajbico, prosim!, v izjavi finalistki pa je izpostavila, zakaj naj ljudje kupujemo lokalno pridelano hrano.

Največ vaših glasov je dobila izjava pooblaščenca za sklepanje zakonskih zvez Andreja Kidriča. Ta izjava je postala ISKRA TEDNA:

Ta izjava se poteguje še za iskro meseca junija. Nove tri finalne iskre pa boste lahko izbirali od petka.