julij 14, 2021

ISKRA TEDNA tokrat slatinski legendi

Dobili smo novo ISKRO TEDNA na Štajerskem valu. Med najbolj iskrivimi izjavami na našem radiu in na naši spletni strani jo vsak teden izberete poslušalci z glasovanjem prek spleta in v živo v radijskem etru. Največ glasov ste tokrat namenili izjavi letošnje slat`nske legende Leopoldu – Poldiju Koresu.

Po nazivu slat`nske legende si je Leopold - Poldi Kores zdaj nadel še naziv iskre tedna.

Od minulega petka ste lahko glasovali za tri izjave. Prvo je izrekel kulturnik, Šmarčan Jože Čakš. Spregovoril je o pomenu knjig kot je bila Miklova Zala, za razvoj slovenskega jezika in spodbujanje bralne kulture v časih, ko veliko ljudi še ni bilo veščih branja. Glasovali ste lahko tudi za izjavo letošnje slat`nske legende, upokojenega športnega pedagoga in športnika Leopolda - Poldija Koresa, ki je na ponedeljkovi drugi jutranji kavi prejšnji teden pojasnil, kakšen je recept za dobrega učitelja. Tretja finalistka za iskro tedna je bila izjava o pomenu dogodkov in druženja po pandemiji, ki jo je izrekel glasbenik, član Poskočnih muzikantov in naš radijski sodelavec Lovro Sadek.

Največ vaših glasov je prejel Leopold - Poldi Kores s to izjavo: 

Ta iskra tedna se poteguje še za naziv iskre meseca julija.

Naša akcija tudi nagrajuje. Med vsemi, ki ste glasovali, je žreb tedensko nagrado našega pokrovitelja, Iskre, diagnostično tehtnico, namenil Silvi Kovač iz Podčetrtka. Čestitke!

V našem uredništvu pa že zbiramo izjave, ob katerih se najbolj iskri v tem tednu. Finalistke vam predstavimo v petek.