marec 16, 2022

ISKRA TEDNA: Biti v šoli brez zaščitnih mask je neverjetno

Dobili smo novo iskro tedna na Štajerskem valu. Med izjavami na našem radiu in na naši spletni strani, ob katerih se iz takšnega ali drugačnega razloga najbolj iskri, jo vsak teden izberete poslušalci z glasovanjem prek spleta in v živo v radijskem etru.

Iskro tega tedna je izrekla ravnateljica Šolskega centra Rogaška Slatina Dubravka Berc Prah.

Naš uredniški odbor je znova med finalistke uvrstil tri izjave. V tednu, ko smo obeležili svetovni dan žensk, so jih izrekle same dame. Prva je bila izjava ravnateljice Šolskega centra Rogaška Slatina Dubravke Berc Prah, ki je spregovorila o občutkih, ko so se otroci in profesorji minuli teden v šolo lahko vrnili brez zaščitnih mask. Druga, ki se je potegovala za vaše glasove, je bila izjava direktorice Knjižnice Šentjur Tatjane Oset o tem, zakaj naj starši berejo z otroki. Tretja finalistka je bila antropologinje in kustosinje v Muzeju novejše zgodovine Celje Urške Repar z izjavo ob dnevu žena o razstavi (P)ostati ženska.

Največ glasov ste poslušalci tokrat namenili izjavi Dubravke Berc Prah:

Ta iskra tedna se poteguje tudi za naziv iskra meseca marca.

Naša akcija tudi nagrajuje. Med vsemi, ki ste glasovali, je žreb tedensko nagrado našega pokrovitelja, Iskre, električni kalorifer, namenil Kaji Krajnc iz Vojnika. Čestitke!