maj 18, 2022

Iskra tedna: Zborovsko petje daje občutek sodelovanja in pripadnosti

Tokrat ste za iskro tedna, izjavo, ob kateri se je v minulem tednu na našem radiu in spletni strani najbolj iskrilo, izbrali izjavo o tem, kaj mladim daje petje v zboru. Izrekel jo je zborovodja Mešanega pevskega zbora I. gimnazije v Celju Tomaž Marčič.

Tomaž Marčič je izrekel izjavo, ki je postala nova iskra tedna.

Kot ste vajeni, so se tudi tokrat za naziv iskre tedna potegovale tri finalne izjave. Prvi finalist je bil Miha Bogataj, direktor Zavoda Zlata mreža, pod okriljem katerega deluje projekt Prostofer. Z njim smo se pogovarjali v naši minuli rubriki Vpogled. V izjavi, ki se je poteguje za naziv iskre tedna pa je spregovoril o tem, kako pomembno je, da poskrbimo drug za drugega. Glasovali ste lahko tudi za izjavo Tomaža Marčiča, zborovodjo Mešanega mladinskega pevskega zbora I. gimnazije v Celju, o tem, kaj mladim da petje v zboru. Igralka Zvezdana Mlakar pa se je za vaše glasove potegovala z izjavo o bogastvu spontanih trenutkov v življenju. Z njo smo se pogovarjali na predstavitvi pomladnih sejmov, ki bodo ta konec tedna na celjskem sejmišču. Na sejmu Green Vita bo vodila dogodek »Zeleno, ki te ljubim zeleno«.

Največ glasov ste poslušalci tokrat namenili izjavi Tomaža Marčiča:

Ta iskra tedna se bo med tedenskimi zmagovalkami potegovala tudi za naziv iskre meseca maja.

Naša akcija tudi nagrajuje. Med vsemi, ki ste glasovali, je žreb tedensko nagrado našega pokrovitelja, Iskre, mešalnik za smoothie Iskra, namenil Ani Cvetko iz Šmarja pri Jelšah. Čestitke!