september 6, 2023

ISKRA TEDNA: Poplave so povezale ljudi na način, ki ga moramo ohraniti

Izbrali ste ISKRO TEDNA, izjavo, ob kateri se je v minulem tednu na Štajerskem valu najbolj iskrilo. Tokrat je naziv šel na v Zgornjo Savinjsko dolino, največ vaših glasov je dobila izjava prostovoljnega gasilca in namestnika poveljnika štaba Civilne zaščite Mozirje Romana Čretnika. 

Največ vaših glasov je prejela izjava Romana Čretnika iz Mozirja in postala iskra tedna, prva v septembru. (Foto: Štajerski val)

Poslušalci ste lahko glasovali za tri izjave finalistke. Prvo je izrekel prostovoljni gasilec in namestnik poveljnika štaba Civilne zaščite občine Mozirje Roman Čretnik. Gost našega zadnjega nedeljskega srečanja v izjavi finalistiki govori o tem, kako so poplave povezale ljudi. Druga finalistka je bila izjava o vlogi staršev pri tem, da je prehod iz vrtca v šolo čim lažji. Izrekla jo je psihologinja v Vrtcu Rogaška Slatina Andreja Križan Lipnik, z njo smo se pogovarjali v dneh pred začetkom novega šolskega leta. Tudi tretja finalistka je bila na temo šole. Ravnateljica Osnovne šole Pod goro v Slovenskih Konjicah Darja Ravnik, ki je bila gostja druge jutranje kave minuli ponedeljek, je spregovorila o zmernosti pri izbiri obšolskih dejavnosti.

Največ vaših glasov je prejela izjava Romana Čretnika in dobila naziv ISKRA TEDNA:



Ta izjava se bo potegovala še za iskro meseca avgusta, v etru štajerskega vala jo med petimi avgustovskimi iskrami tedna razglasimo že to popoldne.