marec 25, 2024

Kozje: Nova trim steza in razgledna ploščad na Županovem bregu

Ob pohodni poti med Kozjem in Županovim bregom na Vetrniku občina Kozje ureja trim stezo z 11 postojankami. A to ni edina novost: pohodno pot nameravajo na vrhu hriba nadgraditi z razgledno ploščadjo, ki bo presenetila obiskovalce s panoramskimi fotografijami okoliških znamenitosti.

Trim steza iz Kozjega na Županov breg na Vetrniku, ki drugi najvišji vrh v občini Kozje, bo obogatila turistično ponudbo občine. (Foto: fb občina Kozje)

V občini Kozje je v polnem teku projekt, ki bo ob pohodni poti iz Kozjega na Županov breg na Vetrniku obiskovalcem ponudil novo doživetje. Občina zaključuje ureditev trim steze z 11 postojankami, ki bo služila tako rekreativnim sprehajalcem kot tudi tekačem. Trim steza je opremljena z različnimi vajami na vadbenih postajah, ki so postavljene ob stezi. Vsaka postaja zahteva opravljanje specifične naloge ali vaje, ki prispeva k krepitvi telesa, gibljivosti, ravnotežju, koordinaciji ali drugim izboljšavam telesne pripravljenosti. Ovire na postajah so izdelane iz naravnih materialov in prilagojene terenu, kar bo obiskovalcem omogočilo raznoliko in učinkovito vadbo. 

Poleg 11 vadbenih postaj bo urejena tudi razgledna ploščad na vrhu hriba. (Foto: fb občina Kozje)

Na vrhu Županovega brega, ki je z 709 metri nadmorske višine drugi najvišji vrh Vetrnika, pa je v načrtu tudi postavitev razgledne ploščadi s panoramskimi fotografijami okoliških znamenitosti. Pričakujejo, da bodo novosti v celoti na voljo do 1. maja. Projekt, vreden 80 tisoč evrov, je delno financiran iz sredstev Lokalne akcijske skupine. (SP)