april 15, 2024

MATIJA KOVAČ: CELJE JE 15-MINUTNO MESTO, VSE JE DOSTOPNO PEŠ ALI S KOLESOM

Mesec april je za Celje in celjsko občino praznični mesec, 11. aprila je Celje praznovalo, dogodki pa se vrstijo še ves mesec. Ob prazniku Mestne občine Celje je bil naš gost celjski župan Matija Kovač. Rojen Celjan, ki je zaradi očetove službe del otroštva preživel v Moskvi, je močno navezan na Celje. Že v gimnazijskih letih je bil aktiven v mestni kulturni dejavnosti, bil je soustanovitelj Zavoda Hiša Kulture in med drugim tudi producent muzikala Veronika Deseniška. Po izobrazbi je arhitekt, kar dva mandata pred nastopom županskega mandata leta 2022 pa je bil tudi mestni svetnik. 

Ob prazniku Mestne občine Celje je naš gost celjski župan Matija Kovač.

V radijskem srečanje je župan Matija Kovač spregovoril o aktualnih projektih v celjski občini, o tem, kdaj lahko pričakujemo sprejetje občinskega prostorskega načrta, enega najpomembnejših razvojnih dokumentov občine, pa tudi o tem, kako vidi razvoj Celja v prihodnje in seveda o prazničnem dogajanju v mestu. Gostila ga je Greta Kokot Rajković.

»Celja s svojo kompaktno prostorsko zasnovo je 15-minutno mesto, vse je dostopno peš ali s kolesom. Ima bogato ponudbo kulturnega dogajanja, s svojim zelenim zaledjem, s 350 hektarji gozdov v javni lasti, Šmartinskim jezerom in Celjsko kočo pa je pravi poligon za šport in rekreacijo, idealno okolje za zdrav življenjski slog.«

Galerija slik