januar 13, 2021

Smučišče Janina zasnežujejo – ali smuka bo, še ni znano

Smučišče Janina zasnežujejo snežni topovi. A žičnice še ne smejo obratovati. Če bo tako ostalo, bo nastala velika izguba. Velik strošek bi bilo tudi obvezno izvajanje hitrih testov pred vstopom na smučišče.

V Smučarskem klubu Rogaška upajo, da se bodo prihodnji teden po zasneženi Janini lahko spustili smučarji. (Foto: Riki Lešnik)

Na smučišču Janina v Rogaški Slatini so začeli delovati snežni topovi. Kratek spust po najnižje ležečem smučišču v Sloveniji je bil mogoče že včeraj popoldne. V Smučarskem klubu Rogaška pričakujejo, da bodo do konca tedna povsem zasnežili smučišče. A žičniških naprav, kot je znano, glede na odloke vlade, ne smejo zagnati. Če smučišča v začetku prihodnjega tedna ne bodo mogli odpreti, pričakujejo 10 tisoč evrov čiste izgube. Takšni so namreč stroški zasneževanja, pravi Leopold Fűrlinger iz Smučarskega kluba Rogaška. Verjame pa, da je smučanje varno:



Tako upa, da se bodo smučišča kmalu spet odprla ter da takrat za vstop na smučišče ne bo potrebno predložiti negativnega testa na novi koronavirus. Testiranja so namreč velik strošek, pravi:

Če bodo smučišče lahko odprli in ne bo dodatnih stroškov denimo testiraj, bodo, kot pravi, cene vozovnic enake kot vsako leto. (TMG)