januar 29, 2016

Naj športnika Rogaške odbojkarica in košarkar

Odbojkarica Jasmina Zbil in košarkar Tadej Ferme sta športnika leta 2015 v občini Rogaška Slatina. Naj ekipa je pričakovano Košarkarki klub Rogaška, za naj društvo lanskega leta so izbrali Nogometni klub Rogaška.

Slavila sta Tadej Ferme in Jasmina Zbil. (Foto: Janko Zorin)

Vrhunec leta košarkarski finale
Športnika leta v slatinski občini že tradicionalno izbira Športna zveza Rogaška Slatina, na podlagi glasovanja navijačev, društev, članov športne zveze in izvršni odbor zveze. „Vrhunec leta na področju športa je bil gotovo finale košarkarske lige Telemach, kjer so igrali košarkarji Rogaške. Poskrbeli so, da je bila športna dvorana večkrat prepolna. Imeli pa smo tudi več ostalih uspešnih športnikov, predvsem v športnem plesu, karateju, sedeči odbojki,“ se leta spominja sekretar slatinske športne zveze Jože Strniša.

Pomembno pripomogla k uspehu ekip
Ekipa Košarkarskega kluba Rogaška je pričakovano postala najboljša športna ekipa leta 2015 v občini. Tudi naj športnik leta je njen član. Med štirimi nominiranci je slavil Tadej Ferme, ki je pomembno prispeval k zgodopvinskemu uspehu kluba. 24-letnik, ki smo ga pred kratkim gostili v radijskem Srečanju na Štajerskem valu (prisluhnite TUKAJ), odlične igre nadaljuje tudi to sezono. V ženski konkurenci je slavila Jasmina Zbil. Z reprezentanco Slovenije v odbojki sede je osvojila bronasto medaljo na evropskem prvenstvu, ki ga je gostil Podčetrtek. „Na prvenstvu je Jasmina igrala pomembno vlogo, saj je bila stalna članica prve postave in zelo veliko prispevala k velikemu uspehu slovenskega športa ljudi s posebnimi potrebami,“ je njeno zmago obrazložila komisija.

Športni delavci in perspektivni športniki
Športna zveza Rogaška Slatina je na prireditvi Športnik leta podelila še ostale nagrade. Za naj društvo je izbrala Nogometni klub Rogaška. Priznanje „Zaslužni športni delavec“ so prejeli Nanika Čakš iz Kolesarskega kluba Rogaška, Janko Belcer iz Nogometnega kluba Rogaška, Zlatko Hohnjec iz Teniškega kluba Rogaška ter Jože Lipnik iz Planinskega društva Vrelec. Priznanja za perspektivne športnike so prejeli Luka Bele, Grega Virant, Tonja Kojterer, Marko Turnšek, Tara Škrablin, Leon Miklavžič in Grega Osek. Priznanja za uspehe v šolskem športu so podelili Klemnu Zajku iz I. OŠ Rogaška Slatina, Gašperju Lanu Prahu iz II. OŠ Rogaška Slatina, Janu Cajzeku in Boštjanu Strnadu iz III. OŠ Rogaška Slatina ter Tadeju Tabaku, Davidu Drametu in Žigi Švigilju iz Šolskega centra Rogaška Slatina. (AD)