februar 1, 2019

Naj športnika Slovenske Bistrice Kaja in Vito

V Slovenski Bistrici bodo nocoj razglasili najboljše športnike lanskega leta. Športnica leta je Kaja Korošec, obetavna nogometašica. Športnik leta pa Vito Dragič, član Judo kluba Impol. Slovesna razglasitev bo nocoj v Viteški dvorani slovenjebistriškega Gradu.

Vito Dragič je za naš radio povedal, da mu vsako priznanje veliko pomeni, prav posebno težo pa ima domače. (Foto: FB)

Prireditev bo krajša, a bolj atraktivna
Še ne 18-letna Kaja Korošec je članica slovenske nogometne raprezentance, z ženskim nogometnim klubom Pomurje Beltinci je lani osvojila naslov slovenskih pokalnih prvakinj. 25-letni judoist slovenjebistriškega Judo kluba Impol Vito Dragič pa si je naziv prislužil z osvojenim tretjim mestom na odprtem prvenstvu Azije in petih mestom na sredozemskih igrah v Tarragoni. Trenutno okreva po poškodbah in si želi čimprejšnje vrnitve na tekmovališča. Z mislimi je pri olimpijskih igrah. In kaj mu v kopici priznanj, ki jih je prejel v dosedanji tekmovalni karieri pomeni priznanje Športnik leta Slovenska Bistrica?

 

 

Naziv najboljši kolektiv leta bo prejel Judo klub Impol, najbolj perspektivna ekipa leta je Košarkarski klub Bistrica. Glasbeni program bodo oblikovali dijaki Srednje šole Slovenska Bistrica in učenci slovenjebistriške glasbene šole. Na prireditev je organizator - Športna zveza Slovenska Bistrica - povabil veliko gostov iz sveta športa, med drugim se je povabilu odzval predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec. Bo pa prireditev krajša in po napovedih organizatorjev atraktivnejša kot minula leta. (BF)