marec 9, 2017

Najboljša sta Martina Ratej in Aljaž Venko

Atletinja Martina Ratej in boksar Aljaž Venko sta naj športnika lanskega leta v občini Slovenske Konjice. Med ekipami sta na prireditvi Športnik leta slavili članska ekipa konjiškega ženskega košarkarskega kluba in Teniški klub Konjice.

Športnika leta 2016 v občini Slovenske Konjice. (Foto: Zavod za šport Slovenske Konjice)

Uspehi na domačih in mednarodnih prizoriščih
Martina Ratej, metalka kopja, je lani nastopila na svojih tretjih olimpijskih igrah in osvojila 18. mesto. Zmagala je na državnem prvenstvu, na diamantni ligi v Bruslju pa je bila četrta. Lepa uvrstitev je tudi šesto mesto z Evropskega prvenstva v Amsterdamu. Aljaž Venko si je naziv najboljšega športnika leta konjiške občine prislužil z odličnimi rezultati v kategoriji do 75 kilogramov. Med drugim je zmagal na Večeru prvakov v Mariboru in na reviji Puljski velikani ringa v Puli, na tekmovanju Kaufbeuren v Nemčiji je bil drugi. Na Aiba svetovni lestvici do 75 kilogramov je trenutno na 27. mestu. Košarkarice so si naziv najboljše ekipe konjiške občine prislužile s prvim mestom v 2. Slovenski košarkarski ligi, ekipa teniškega kluba Konjice, ki se je leta 2014 uvrstila v 1. ligo, pa je lani najbolj navdušila s petim mestom v državi.

Vse več uspešnih športnikov
Zavod za šport Slovenske Konjice na prireditvi Športnik leta že tradicionalno nagradi tudi ostale uspešne športnike. Letos je bilo rekordno število priznanj, kar 98. Lani jih je bilo na primer 69. Poleg naj športnice, športnika in ekip so nagradili še perspektivne športnike, otroke in mladostnike, ki so jim uspeli posebni dosežki, najzaslužnejše športne delavce, športna društva, ki praznujejo jubileje ter najboljše rekreativne športnike.

Galerija slik