december 5, 2016

Najvišje priznanje občine Makole Milanu Sternadu

Občina Makole je obeležila občinski praznik. Na slavnostni seji so bili v središču pozornosti letošnji občinski nagrajenci. Župan Franc Majcen je najvišje občinsko priznanje, plaketo občine, podelil Milanu Sternadu, za dosežke na področju fotografije.

Letošnji nagrajenci občine Makole z županom Francem Majcnom. (foto: Peter Mesarič)

Fotograf, planinec, ljudski pevci
"Najvišje priznanje si je zaslužil Milan Sternad, naš uradni in neuradni fotograf, prisoten je na vseh prireditvah v občini Makole. Plaketa je šla v prave roke, saj je veliko naredil za promocijo občino, predvsem na področju fotografije," je o nagrajencu dejal makolski župan Franc Majcen, ki je na slovesnosti podelil tudi dve priznanji občine. Prejela sta ju Edvard Kolar, za uspešno in vsestransko aktivnost pri organiziranju in razvoju makolskega planinstva ter Ljudski pevci »Gmajnarji« etnološkega društva Ložnica, za uspešno in prizadevno delo pri ohranjanju kulturne dediščine.

Urejali ceste in plazove
Župan Franc Majcen je slovesnost izkoristil tudi za pregled minulega dela. Ocenil je, da je bilo leto glede na dane možnosti uspešno, saj so uresničili vse zastavljene cilje. Med večjimi naložbami je izpostavil obnovo okoli kilometer dolgega odseka na relaciji Pečke – Slovenska Bistrica ter ureditev zemeljskih plazov v Rovah in Motanju. Občina je ob tem uresničila tudi več manjših, a za občane pomembnih naložb. Med drugim je obnovila okoli 300 metrov dolgo cesto skozi naselje Varoš, prenovila in asfaltirala je več krajših cestnih odsekov, prav tako je prenovila teraso vrtca, sanirala vodohran in črpalno postajo Štatenberg ter vzpostavila novo razsvetljavo v različnih delih občine. (SP)

Galerija slik