marec 17, 2021

BERNARDA MAROVT - BERNIE: SLOVENSKA LEPOTICA STOLETJA

BERNARDA MAROVT - BERNIE je priznana slovenska manekenka in fotomodel, predvsem pa lepotica svetovnega formata. Kot mis Jugoslavije se je leta 1983 na izboru za mis sveta uvrstila med prvih sedem in postala mis fotogeničnosti. Bila je top model Italije, top model Evrope in najbolj fotografiran obraz na svetu. S svojo profesionalnostjo, delavnostjo in vztrajnostjo je ustvarila izjemno kariero v evropskem in svetovnem merilu. Leta 2000 je po izboru revije Jana postala slovenska lepotica stoletja.

Bernarda Marovt - Bernie, po izboru revije Jana Slovenska lepotica stoletja, že več kot 20 let živi Milanu in še vedno dela kot model, snema reklame ter načrtuje dve knjigi, avtobiografijo in priročnik za ženske, kako izgledati dobro v zrelih letih.

»Ženska mora biti dandanes močna, a hkrati ženstvena. Če je s sabo zadovoljna, bo to opazila tudi okolica. Vsaka ženska skriva v sebi lepoto, treba jo je samo povleči na dan.«

Bernarda Marovt - Bernie že več kot 20 let živi v MIlanu, italijanski prestolnici mode. V rodno Savinjsko dolino, v Ljubno ob Savinji, od koder izhaja, se le redko vrača. Narava njenega dela je takšna, da je bila nenehno na poti. Kot manekenka in fotomodel je delala z največjimi fotografi in kreatorji sveta, hodila po modnih pistah visoke mode, sodelovala v promocijskih kampanjah in snemala reklame za največja svetovna podjetja, preizkusila pa se je tudi kot igralka v različnih vlogah v filmu in gledališču.
Danes poslovna ženska ni le naravna lepotica, temveč tudi lepotica v duši in razmišljanju. »Veliko sem delala in ni bilo vedno enostavno, a grenke preizkušnje so zato, da se utrdimo. Še danes bi izbrala isto pot,« pravi Bernie, ki svoje neprecenljive izkušnje in profesionalno znanje predaja mladim dekletom in fantom, ki se podajajo v svet mode, v mladinski manekenski šoli BERNIE MODELS.
Pred leti je ustanovila še akademijo za ženske različnih starostnih skupin DONNA AKADEMY, v kateri se videza in razvoja osebnosti lotijo kompleksno, od znotraj navzven s sloganom "lepota ni obveznost ali dolžnost, ampak cilj vsakega posameznika".

Bernarda Marovt - Bernie še vedno dela kot model, snema reklame in načrtuje dve knjigi. Prva bo avtobiografija, druga pa priročnik za ženske, kako izgledati dobro v zrelih letih.

Prisluhni ji v ženskem klepetu v posnetku radijskega srečanja s Tanjo Jurjec.
Bernarda Marovt - Bernie, ki živi v Milanu, zaradi omejitev v obeh državah že dolgo ni bila v svoji rodni Savinjski dolini, od koder prihaja, zato sta se tudi s Tanjo pogovarjali na daljavo, preko povezave skype.