november 14, 2023

BORUT JOVAN: POČASI SE IZGUBLJAJO DOMAČE GOSTILNE

Šentjurčan Borut Jovan je vrhunski kuhar, ki se podpisuje tudi pod serijo izdelkov lastne blagovne znamke Heart Made by Jovan. Sicer izhaja iz Zasavja, v Šentjur pa ga je pripeljala ljubezen. Ko je v šentjurski vrtnariji Valner iskal zelišča za svojo kuhinjo, pravi, je v Šentjurju našel tudi »rožico«, ki ga je osvojila za vse življenje.
Potem ko je kuhal v vrhunskih restavracijah, tudi v takih z Michelinovimi zvezdicami, in tudi v svoji lastni Galerija okusov v Novem Celju, se je odločil, da svojo kariero nadaljuje v družinskem podjetju Valner v Šentjurju, in se posvetil razvijanju lastne blagovne znamke izdelkov Heart Made by Jovan, narejeno s srcem. Njegovi zgodbi o prepletanju tradicije in sodobnih trendov v kuhinji ter o kombiniranja okusov, ki jih ponuja v svojih izdelkih, prisluhnite v podkastu NEDELJSKO SREČANJE. Z Borutom Jovanom se je pogovarjala Greta Kokot Rajković.

Šentjurčan Borut Jovan, vrhunski kuhar, ki se podpisuje tudi pod serijo izdelkov lastne blagovne znamke Heart Made by Jovan.

»Preveč smo šli v vrhunske restavracije, počasi pa se izgubljajo domače gostilne. Super je, če znaš narediti dober dunajski zrezek, dober pomfrit, dober golaž, dobre vampe, dobro govejo juho, testo za rezance, dober kruh … Pa je to tudi lahko vrhunska kulinarika, brez tega, da rišemo po krožnikih.« (Borut Jovan, Heart Made by Jovan)

Galerija slik