januar 31, 2024

JOŽICA RAMŠAK: KO KAŽEMO S PRSTOM NA DRUGE, TRIJE PRSTI VEDNO KAŽEJO NA NAS

Jožica Ramšak je energijska terapevtka iz Savinjske doline, ki je mnogim spremenila življenje. Skozi svojo izkušnjo bolezni in dela na sebi je v sebi zaznala energijski potencial. V iskanju odgovorov za svoje zdravstvene težave je začela raziskovati, kaj vse vpliva na naše počutje. Kako se počutimo in reagiramo v različnih situacijah, kako se počutimo v družbi določenih ljudi. V reakcijah in dejanjih drugega nas včasih moti prav to, kar počnemo ali nosimo v sebi sami. Drug drugemu smo ogledalo, pravi … Pri 39 letih so ji zdravniki dejali, da ima hrbtenico 92-letne starke - in tudi počutila se je tako, dodaja. Ko je bilo tako hudo, da ni več zmogla in je hotela zaključiti tuzemsko pot, ji je prišla na pot oseba, ki je rekla, da ji lahko pomaga. In z njeno pomočjo se ji je povrnila volja do življenja, v sebi pa je odkrila novo moč. 

Jožica Ramšak, energijska terapevtka iz Savinjske doline, ki skozi svojo izkušnjo bolezni in dela na sebi danes pomaga tudi drugim. (Foto:Štajerski val)

Jožica Ramšak je skozi različne preizkušnje v sebi znova začutila močne energije iz otroštva, ki jih kot otrok ni razumela. Danes k njej po pomoč prihajajo ljudje iz vse Slovenije, na daljavo je pomagala tudi že v tujino. Ljudje, ki jim je pomagala, pravijo, da dela čudeže. Z njo se je za Radio Štajerski val pogovarjala Greta Kokot Rajković.

»Hvaležna sem za vse preizkušnje in odnose, skozi katere sem rastla ter odkrivala in celila svoje rane. In če s svojo izkušnjo lahko komu pomagam, z veseljem pomagam. Ko ljudje rečejo, da sem naredila čudež, vedno odgovorim, da je čudež naredilo telo samo, mi pa mu pri tem lahko le pomagamo.«

Galerija slik