marec 28, 2023

MIJA CERAR: Otroci so me naučili, da ne smeš preveč komplicirati

Mija Cerar je ponosna mama z največ otroki v Sloveniji, kar 13 jih je rodila.

Mija Cerar je ponosna mama z največ otroki v Sloveniji. Lani, ko je povila trinajstega, je imel najstarejši 25 let. Vsi so zdravi, na srečo tudi štiriletni vnuk. Oba z možem izhajata iz velikih družin. Veliko časa preživijo skupaj, skupaj ustvarjajo, pečejo kruh in torte, delajo rezance, si med seboj pomagajo in se drug od drugega učijo.
Vedno je urejena in skrbi za brezhibno postavo brez fitnesa, tudi z delom na gradbišču, pravi. Ob nedavnem materinskem dnevu je to nadvse zanimivo gostjo povabila na radijsko srečanje Tanja Jurjec.

Mija Cerar, mama z največ otroki v Sloveniji, kar 13 jih je povila.

 

»Od otrok sem se naučila, da v življenju ne smeš preveč komplicirati in da je dostikrat najbolj modro uporabiti kmečko logiko.«

Mija Cerar, mama trinajstih, je ob vsem delu za družino zaposlena še v družinskem gradbenem podjetju in študira gradbeništvo, saj je, kot pravi, po duši in srcu gradbinka. Njen dan se začne ob pol šestih zjutraj in konča ob enajstih zvečer. Delo v družini je dobro organizirano, vsak otrok točno ve, kaj mora narediti tisti dan. Mija, ženska številnih talentov, je tudi prostovoljna gasilka in ljubiteljska glasbenica s kar nekaj posnetimi skladbami. Od nekdaj je želela peti in ko je življenje pred njo postavilo težko življenjsko preizkušnjo, se je odločila to željo izpolniti. Izkazalo se je, da se iz vsake slabe stvari lahko razvije tudi kaj dobrega. Vpisala se je v Akademijo za glas v Domžalah ter posnela nekaj  skladb in videospotov, kjer sodelujejo tudi otroci. 

Galerija slik