oktober 10, 2023

MIRO ROŽEJ: V ŠENTJURJU IMAMO VELIKO PONUDITI TURISTOM

Šentjurčan MIRO ROŽEJ je nekdanji predsednik Planinskega društva Šentjur, član MPZ skladateljev Ipavcev Šentjur, planinski vodnik, pobudnik in koordinator obnove planinskega doma na Resevni. Za delo in trud, ki ga je Miro Rožej vložil v ta projekt, je bil lani nagrajen z nazivom NAJ PROSTOVOLJEC v šentjurski občini, letos pa je za svoje vsestransko aktivno delovanje v kraju in občini prejel IPAVČEVO PLAKETO, priznanje občine Šentjur.

V radijskem srečanju smo gostili Šentjurčana Mira Rožeja, letošnjega prejemnika Ipavčeve plakete

Miro Rožej je zagotovo eden izmed bolj aktivnih Šentjurčanov v pokoju. Dolgoletni član Planinskega društva Šentjur je bil eden izmed ključnih posameznikov, da se lahko šentjurski planinci in občina Šentjur pohvalijo s povsem prenovljenim planinskim domom na Resevni. 

»Pomembno se mi zdi delati v lokalnem okolju, saj je to prostor, kjer sem si ustvaril družino. Tukaj imam prijatelje, ki rastejo in se veselijo z menoj. Rad potujem, a vedno se zelo rad vračam domov, ker se tukaj dobro počutim.«

V pogovoru z Barbaro Gradič Oset je Miro Rožej spregovoril o pomenu udejstvovanja v lokalnem obdobju, o planinskih vrednotah, o številnih prostovoljnih urah pri obnovi doma na Resevni, o ljubezni do gora, ki ima korenine že v mladih letih, pa vse do ljubezni do glasbe in družine.

Galerija slik