marec 21, 2023

NATALIE CVIKL POSTRUŽNIK: ŽENSKE ŠE VEDNO NISMO ENAKOPRAVNE, ŠE MANJ PA ENAKOVREDNE

Tokrat je bila naša gostja mag. Natalie Cvikl Postružnik, uspešna poslovna ženska, strokovnjakinja s področja komuniciranja ter ustanoviteljica in motor družinskega podjetja Insights, d.o.o., za odkrivanje in razvoj potencialov posameznikov in podjetij, tudi coachingov ob podpori konjev in psov. 
Natalie Cvikl Postružnik je tudi navdihujoča predavateljica in članica združenja ONA VE ter pobudnica projektov za vključevanje vseh v podjetjih ter za enakopravno in enakovredno vlogo žensk v družbi. Prisluhnite ji v posnetku radijskega srečanja na Štajerskem valu.   

Mag. Natalie Cvikl Postružnik, strokovnjakinja s področja komuniciranja in odnosov z javnostmi, ustanoviteljica in motor družinskega podjetja Insights, d.o.o., za odkrivanje in razvoj potencialov posameznikov in podjetij. (Foto: Štajerski val)

»Raziskave so pokazale, da so podjetja in organizacije, ki imajo po spolu uravnoteženo vodstvo, da so za 40, tudi za 50 odstotkov bolj uspešna, finančno in po zavzetosti zaposlenih. A raziskave kažejo tudi, da smo ženske daleč od tega, da bi bile enakopravne, še manj pa smo enakovredne. Po covidnem obdobju se je prepad med tem, koliko lahko dosežemo na papirju in koliko lahko dosežemo v resnici, spet začel povečevati.«

Mag. Natalie Cvikl Postružnik je v družinsko podjetje INSIGHTS, d.o.o., pritegnila vso družino, moža Gorazda, dve od treh hčera, in kot kaže, se jim bo kmalu pridružila tu najmlajša. Na povezanost v družini in sodelovanje deklet v podjetju sta z možem izjemno ponosna, hkrati pa se zavedata tudi pasti družinskih podjetij. A kot pravi Natalie, so se zdaj že naučili toliko ločevati posel od družinskega življenja, da službenih tem ne rešujejo ob nedeljskih kosilih. 

Revija Navdihni.Me
Natalie Cvikl Postružnik je tudi ena od urednic revije Navdihni.me: »Zgodba Navdihni.Me se je začela, ko smo skozi coachinge, delavnice, odnose z ljudmi in s podjetji ter drugimi organizacijami spoznavali čudovite ljudi. Čudovite, ker so prešli nenavadne poti, ali ker so storili nekaj izjemnega za druge ljudi, ali ker so stopili iz svoje cone udobja … In zdelo se nam je vredno, da te zgodbe delimo z drugimi in tako ustvarjamo dobre zgodbe.« 
Seveda pa smo tudi mi na lovu za dobrimi, navdihujočimi zgodbami ... Eno takšnih piše tudi naša sogovornica Natalie Cvikl Postružnik, prisluhnete ji lahko s klikom na zgornji posnetek. 

Galerija slik