februar 27, 2023

MOJCA KOLAR: ŠUDR SMO ENA VELIKA DRUŽINA

Primožena Šentjurčanka Mojca Kolar je gonilna sila športno-umetniškega društva Rifnik ali krajše ŠUDR. Od vsega začetka je tajnica društva, za svoje požrtvovalno prostovoljno delo je leta 2020 prejela tudi pohvalo Občine Šentjur. Z Mojco Kolar se je v radijskem srečanju o desetletnem delu društva, o prostovoljstvu, o hčerki z Downovim sindromom in o življenju pod Rifnikom pogovarjala Barbara Gradič Oset.

Šentjurčanka Mojca Kolar je gonilna sila športno-umetniškega društva Rifnik ali krajše ŠUDR

»Prostovoljstvo mi zelo veliko pomeni. Razočarana sem, da je v današnjem času vse preveč podrejeno denarju in da si ljudje kopičijo dobrine, ki jih sploh ne potrebujejo. Marsikdo gleda vse skozi denar. V življenju sem videla, kako je živeti brez denarja in gledam na te stvari malce drugače. Obstajajo prostovoljci, ki so pripravljeni nesebično pomagati drugim.«

Res da je društvo ŠUDR ena velika družina in je v njem veliko kreativnih oseb, a Mojca Kolar je tista, ki poskrbi, da projekte izpeljejo do konca in jih finančno pokrijejo. Je le finančnica po poklicu. In nenehno aktivna. Nekaj mesecev pred abrahamom se je odločila, da bo svojo študijsko izobraževanje po 18. letih premora zaključila. Takšna je, za kar se odloči, izpelje in iz problemov naredi izzive. Tako je tudi pred 18 leti ni zlomilo rojstvo hčerke z Downovim sindromom. Hči Ana je z njeno pomočjo in s pomočjo celotne družina zrasla v zelo nasmejano in živahno mladostnico.