marec 7, 2023

NATALIJA PLEMENITAŠ FUCHS: LJUBEZEN JE TISTA ENERGIJA, KI VRTI SVET

Mesec marec je mesec žensk in tako jim odmerimo nekoliko več časa tudi v našem programu. Pred 8. marcem, mednarodnim dnevom žensk, je bila gostja radijskega srečanja, ženska na položaju, vodja celjske izpostave Uprave za zaščito in reševanje RS, Dobjanka Natalija Plemenitaš Fuchs. Diplomirana obramboslovka in magistrica splošnega kadrovskega managementa, ki je želela postati vojakinja, hkrati pa deli ljubezen kot pooblaščenka za sklepanje zakonskih zvez. Zato o ljubezni na eni strani in o vojaški disciplini na drugi strani, o vlogi žensk v družbi, pa o življenju v majhnem kraju in o tem, zakaj je želela postati županja, in še marsičem v radijskem srečanju, ki ga je gostila Greta Kokot Rajković.  

Mag. Natalija Plemenitaš Fuchs, vodja celjske izpostave Uprave za zaščito in reševanje RS in ponosna Dobjanka

»Drage ženske, bodite pogumne, dovolite si biti ženske, prevzemite toliko vlog, kot jih boste lahko izpolnjevale z nasmehom. Ljubite, dihajte, imejte se rade. Svobode vam ne bodo poklonili drugi, svobode nam niso poklonile naše prednice, za svobodo se moramo potruditi vsak dan.«

Mag. Natalija Plemenitaš Fuchs je žena in mama, sicer pa ambiciozna in uspešna ženska, ki se je potegovala tudi za mesto županje v Dobju, že več mandatov pa je občinska svetnica. Zdi se ji pomembno, da prispeva, da soodloča o življenju v svojem kraju. In, kot pravi, življenja v majhnem kraju, v njej ljubem Dobju, za nič na svetu ne bi zamenjala za udobje mesta. Rada ima stik z naravo, z zemljo in brez zadržkov se loti tudi vsakega kmečkega dela. Rada pa tudi potuje in raziskuje, predvsem s hčerava se večkrat odpravijo na kakšen potep, a še rajši se potem vrnejo domov.