november 20, 2023

LEONIDA IN DR. ALBERT MRGOLE: BITI STARŠ JE LEPO, A MNOGOKRAT ZELO STRESNO

Psihoterapevta dr. Albert in Leonida Mrgole sta avtorja biblije za starše Izštekani najstniki in starši, ki štekajo, ter priročnika NAJvodila za NAJstarše. Kot starša štirih otrok s svojim strokovnim znanjem in izkušnjami vodita delavnice za starše, šolnike in vse, ki se želijo opolnomočiti z znanjem veščin dela z mladimi in ustvarjati boljše medsebojne odnose. Vzgojni priročnik za starše Izštekani najstniki in starši, ki štekajo je prav te dni izšel tudi kot zvočna knjiga. Tik pred izidom se je z njima pogovarjala Tanja Jurjec. Prisluhnite podkastu NEDELJSKO SREČANJE.

Psihoterapevta dr. Albert in Leonida Mrgole, avtorja biblije za starše Izštekani najstniki in starši, ki štekajo, ki je prav v teh dneh izšla tudi ko zvočna knjiga.

»Biti starš je lepo, a mnogokrat nadvse stresno. Prevečkrat se vznemirjamo nad nepomembnimi stvarmi, izbruh jeze pa je eno najbolj uničevalnih čustev v našem življenju.« (Leonida in dr. Albert Mrgole, Vezal.si)

Na njuni spletni strani Vezal.si najdemo nasvete za vzgojo, za partnerske odnose, nasvete za lepši vsakdan. Na konkretnih zgodbah in primerih pokažeta, kako najti preprosto pot do rešitev vsem skupnih zadreg.
Vzgojni priročnik za starše Izštekani najstniki in starši, ki štekajo, ilustriral jo je sin Izak, prinaša obsežno zalogo vsakdanjih življenjskih zgodb s konkretnimi primeri in ustvarjalnimi namigi za funkcionalno odzivnost v domala vseh mogočih vzgojnih položajih, odslej tudi kot zvočna knjiga. Priročnik NAJvodila za NAJstarše pa je nepogrešljiv priročnik za učenje starševskih veščin za starše otrok vseh starosti.
Za starše najstnikov sta ustanovila učinkovito podporno spletno skupnost Skulam. Predavata po vsej Sloveniji, imata pa tudi spletna predavanja. Njune zgodbe so vselej navdih za sproščeno in umirjeno ravnanje v starševski in partnerski vlogi, rešitve pa so iz njune pripovedi videti preproste in zabavne.

Galerija slik