december 12, 2023

Salome: Rodila sem se v napačnem telesu

Christa Žentiily, bolj znana kot SALOME, je ženska mnogih talentov. Rodila se je »v napačnem telesu" - kot moški, z imenom Nenad, čeprav se je od nekdaj počutila kot ženska. Nenad se je izšolal za natakarja in služil vojaški rok v tedanji JLA v Pulju. Salome se je uprla predsodkom družbe in naredila za mnoge nepredstavljiv korak. Leta 2009 si je z operacijo dokončno spremenila spol, kar je opisala v knjigi Novo rojstvo. 
O vsem je iskreno spregovorila v radijskem srečanju s Tanjo Jurjec na Štajerskem valu. Prisluhnete jima lahko na spodnji povezavi. 

Salome si je 40 let prizadevala postati ženska. Ko je javno spregovorila o spremembi spola, se je znašla v soju medijskih luči, ki so spremljale njeno preobrazbo.

»Rodila sem se v napačnem telesu. Moja duša je ženska, tudi razmišljam kot ženska. Mama sprva ni sprejela moje drugačnosti. Veliko staršev se celo odreče svojim otrokom, kar je žalostno. Smo njihova kri in si nismo mi izmislili, da bi bili taki, kot smo.« (Salome)

Salome po uspešnem zabavnem muzikalu Menopavza zdaj navdušuje z avtorskim stand-up kabaretom IZNENADA SALOME (Iz Nenada Salome), v katerem predstavlja svojo življenjsko zgodbo. Da bi jo laže razumeli in jo sprejeli kot žensko. Ne kot trans osebo ali osebo, ki je bila nekoč moški.

Galerija slik